Ovce i koze

Ovce

Uzgoj ovaca kao i svaka stočarska proizvodnja ima određene posebnosti, na koje je potrebno obratitipažnju kako ne bi nastali problemi I kako bi se obezbedila efikasna proizvodnja uz niske troškove.Uspešna proizvodnja se postiže poštovanjem principa (ciljeva) uspešnosti u odgoju ovaca.

Ishrana ovaca

Jedan od najznačajnijih aspekata svake farme je ishrana. Osnovni proces svake stočarske proizvodnje iz kojeg se dobijaju krajni proizvodi (meso, mleko, jaja) u najvećoj meri zavisi od kvalitetne ishrane. Ishrana presudno određuje i efikasnost i ekonomičnost same farme budući da ima veliki uticaj na zdravlje i iskorišćenje genetskog potencijala životinja.

Choose farm size

  • 1-25

  • 25-50

  • 50+

Za uspešnost farme potrebno je obratiti pažnju na sledeće:

Principi (ciljevi) uspešnosti

Uzgoj ovaca kao i svaka stočarska proizvodnja ima određene posebnosti, na koje je potrebno obratiti pažnju kako ne bi nastali problemi i kako bi se obezbedila efikasna proizvodnja uz niske troškove. Uspešna proizvodnja se postiže poštovanjem principa (ciljeva) uspešnosti u odgoju ovaca.

Balansiranje obroka ovaca

Balansiranje obroka od izuzetne je važnosti za efiksnu i uspešnu proizvodnju. Optimalan obork obezbeđuje da se uz minimlna ulaganja po jedinici hrane ostvare što bolji rezultati, redukujući troškove, a povećavajući prihod povećava se profit.

Ishrana po fazama

Hrana ima veliki uticaj na reprodukciju stada, proizvodnju mleka i na tov jaradi i janjadi. Načinom na koji hranimo životinje određuje se ibrzina kojom će jarad i janjad rast. Sano kocnept ishrane poštuje poosebnosti svake faze. To je osnova uspešne i profitabilneproizvodnje.

Ostani u toku

Najnovije vesti

Vesti i blog
Sano zapošljava u Valjevu

Tražimo prodavca u 20. jubilarnoj Agrotehnika prodavnici u Valjevu! Nova prodavnica u Valjevu, deo lanca prodavnica Agrotehnika, u okviru kompanije Sano, otvara vrata! Tražimo posvećenog i komunikativnog radnika koji će se pridružiti našem timu. Opis radnog mesta: Rad sa kupcima unutar maloprodajnog objekta...

Novosti

Sano Agrat Institut – prvih 7 meseci postojanja Farma svinja „Sano Agrar Institut“ je istraživačko-razvojni centar Sano grupe, gde se poseban naglasak stavlja na istraživanje i dalji razvoj hrane za svinje. Farma je kapaciteta 1.250 rasplodnih krmača, a glavni cilj je proizvodnja i...

Blog

Kako hraniti dojne krmače po vrućinama? Dokazano je da nekvalitetni obroci i nedovoljno snabdevanje hranljivim materijama tokom laktacije smanjuju plodnost i preživljavanje embriona u narednim leglima. Evo na šta treba paziti. Pravilna ishrana krmača tokom laktacije je neophodna za održavanje optimalne reproduktivne efikasnosti,...

0
    0
    Pregled korpe
    Vaša korpa je praznaNazad na Prodavnicu