Cellusan

Prirodni koncentrat sirovih vlakana

3.990,00 RSD

Koristi

Delovanje Cellusan

Svinjama su u svim životnim i proizvodnim fazama potrebna sirova vlakna, da bi ostale zdrave i sposobne, samo se količine razlikuju.
Na primer: suprasnoj krmači je potrebno 7% sirovih vlakana u obroku da bi bila sita i da pomogne pri varenju. Dojilje trebaju oko 4% sirovih vlakana u hrani da bi se izbegao zatvor. Kod prasadi je potrebno 3-4 % sirovih vlakana u hrani da bi se izbegla pojava proliva.
Ali, nije važna samo količina sirovih vlakana, već i njegov kvalitet!

Karakteristike proizvoda

Cellusan 70® se sastoji iz prirodnih, specijalnih vlakana drveta, tzv. lignoceluloze. Cellusan 70®  sadrži vrlo visok udeo sirovih vlakana, 70%, zbog čega su količine hrane koja se meša u obrok sa Cellusan70® male, jer je potreba za količinom sirovih vlakana zadovoljena.

 • Cellusan70® sadrži 70% sirovih vlakana – za razliku od mekinja koje sadrže samo 11%. To znači: 1% Cellusan70®  u obroku može zameniti 5% mekinja.
 • Suprasne krmače koje konzumiraju Cellusan70® su site. Site krmače su mirnije i manje je pobačaja.
 • Nasuprot suvim rezancima, Cellusan70®  je u osnovnoj hrani neutralne ph vrednosti (sadrži mnogo kalcijuma), što dovodi do manje MMA oboljenja.
 • Cellusan70® sprečava zatvor i olakšava prašenje, što donosi više živorođene prasadi po krmači godišnje.
 • Cellusan70® širi probavni trakt suprasnih krmača, kako bi mogle uneti mnogo hrane za vreme laktacije, kako bi imale dovoljno mleka.
 • Cellusan70® podstiče unos vode kod dojilja (za 20% više) i time povećava mlečnost
 • Cellusan70® smanjuje količinu zaraznih klica u crevu i smanjuje proliv kod prasadi i nastanak MMA kod krmača.
 • Cellusan70® poboljšava konverziju hrane koju konzumira prasad i na taj način smanjuje troškove hrane.
 • Cellusan70® je potpuno slobodan od mikotoksina, čime potpomaže zdravlje životinja. To znači više dobiti uz manje troškove veterinara i troškove zbog loših rezultata.

 

Važno: svinjama stalno nudite svežu vodu u dovoljnoj količini.

Upotreba

Cellusan70® sa sledećim sadržajem umešati u odgovarajuću krmnu smešu:

 • Suprasne krmače: 3%
 • Krmače u laktaciji:1%
 • Priprema za porod: 2%
 • Nazimice: 2%
 • Prasad: 1%

Neka vam Vaš Sano stručni savetnik optimizuje celokupnu krmnu smešu. Obezbedite uvek svežu vodu svim životinjama.

Budite u toku

Najnovije vesti

sano ishrana dojne krmače leti

Kako hraniti krmače za dojenje po vrućinama?

Kako hraniti dojne krmače po vrućinama? Dokazano je da nekvalitetni obroci i nedovoljno snabdevanje hranljivim materijama tokom laktacije smanjuju plodnost i preživljavanje embriona u narednim leglima. Evo na šta treba paziti. Pravilna ishrana krmača tokom laktacije je neophodna za održavanje optimalne reproduktivne efikasnosti, posebno tokom leta kada su temperature izuzetno

Detaljnije »
svinje-useljavanje-africka-kuga-sano

6 Koraka pripreme objekta za useljenje svinja

6 Koraka pripreme objekta za useljenje svinja Preventiva protiv afričke kuge Preporuke stručnjaka Kvalitetno čišćenje je prvi korak u svim zoohigijenskim programima modernih svinjarskih sistema u svrhu redukcije i transfera bolesti i održavanja proizvodnje na visokom nivou. Procedura čišćenja, iako jednostavna radna operacija je jako bitan faktor zoohigijene na farmi.

Detaljnije »
zbijanje mase i istiskivanje zraka

Sano tehnologija siliranja trava

Sano tehnologija siliranja trava Cilj siliranja trava je da se dobije silaža sa visokim sadržajem energije po kilogramu suve materije, maksimalno očuvanim kvalitetom proteina, bez znakova kvarenja, prijatnog mirisa i ukusa za životinje Siliranje je oblik konzerviranja biljaka bez prisutnosti kiseonika uz pomoć bakterija koje stvaraju mlečnu kiselinu. Iz ove

Detaljnije »
0
  0
  Pregled korpe
  Vaša korpa je praznaNazad na Prodavnicu