Cellusan

Prirodni koncentrat sirovih vlakana

3.990,00 RSD

Koristi

Delovanje Cellusan

Svinjama su u svim životnim i proizvodnim fazama potrebna sirova vlakna, da bi ostale zdrave i sposobne, samo se količine razlikuju.
Na primer: suprasnoj krmači je potrebno 7% sirovih vlakana u obroku da bi bila sita i da pomogne pri varenju. Dojilje trebaju oko 4% sirovih vlakana u hrani da bi se izbegao zatvor. Kod prasadi je potrebno 3-4 % sirovih vlakana u hrani da bi se izbegla pojava proliva.
Ali, nije važna samo količina sirovih vlakana, već i njegov kvalitet!

Karakteristike proizvoda

Cellusan 70® se sastoji iz prirodnih, specijalnih vlakana drveta, tzv. lignoceluloze. Cellusan 70®  sadrži vrlo visok udeo sirovih vlakana, 70%, zbog čega su količine hrane koja se meša u obrok sa Cellusan70® male, jer je potreba za količinom sirovih vlakana zadovoljena.

 • Cellusan70® sadrži 70% sirovih vlakana – za razliku od mekinja koje sadrže samo 11%. To znači: 1% Cellusan70®  u obroku može zameniti 5% mekinja.
 • Suprasne krmače koje konzumiraju Cellusan70® su site. Site krmače su mirnije i manje je pobačaja.
 • Nasuprot suvim rezancima, Cellusan70®  je u osnovnoj hrani neutralne ph vrednosti (sadrži mnogo kalcijuma), što dovodi do manje MMA oboljenja.
 • Cellusan70® sprečava zatvor i olakšava prašenje, što donosi više živorođene prasadi po krmači godišnje.
 • Cellusan70® širi probavni trakt suprasnih krmača, kako bi mogle uneti mnogo hrane za vreme laktacije, kako bi imale dovoljno mleka.
 • Cellusan70® podstiče unos vode kod dojilja (za 20% više) i time povećava mlečnost
 • Cellusan70® smanjuje količinu zaraznih klica u crevu i smanjuje proliv kod prasadi i nastanak MMA kod krmača.
 • Cellusan70® poboljšava konverziju hrane koju konzumira prasad i na taj način smanjuje troškove hrane.
 • Cellusan70® je potpuno slobodan od mikotoksina, čime potpomaže zdravlje životinja. To znači više dobiti uz manje troškove veterinara i troškove zbog loših rezultata.

 

Važno: svinjama stalno nudite svežu vodu u dovoljnoj količini.

Upotreba

Cellusan70® sa sledećim sadržajem umešati u odgovarajuću krmnu smešu:

 • Suprasne krmače: 3%
 • Krmače u laktaciji:1%
 • Priprema za porod: 2%
 • Nazimice: 2%
 • Prasad: 1%

Neka vam Vaš Sano stručni savetnik optimizuje celokupnu krmnu smešu. Obezbedite uvek svežu vodu svim životinjama.

Budite u toku

Najnovije vesti

Sano zapošljava u Valjevu

Tražimo prodavca u 20. jubilarnoj Agrotehnika prodavnici u Valjevu!

Tražimo prodavca u 20. jubilarnoj Agrotehnika prodavnici u Valjevu! Nova prodavnica u Valjevu, deo lanca prodavnica Agrotehnika, u okviru kompanije Sano, otvara vrata! Tražimo posvećenog i komunikativnog radnika koji će se pridružiti našem timu. Opis radnog mesta: Rad sa kupcima unutar maloprodajnog objekta Pružanje informacija o proizvodima stočne hrane i

Detaljnije »
sano-agrar-istitut-sano-srbija

Sano Agrar Institut – Prvih 7 meseci postojanja

Sano Agrat Institut – prvih 7 meseci postojanja Farma svinja „Sano Agrar Institut“ je istraživačko-razvojni centar Sano grupe, gde se poseban naglasak stavlja na istraživanje i dalji razvoj hrane za svinje. Farma je kapaciteta 1.250 rasplodnih krmača, a glavni cilj je proizvodnja i prodaja prasadi za tov. Ova farma deluje

Detaljnije »
sano ishrana dojne krmače leti

Kako hraniti krmače za dojenje po vrućinama?

Kako hraniti dojne krmače po vrućinama? Dokazano je da nekvalitetni obroci i nedovoljno snabdevanje hranljivim materijama tokom laktacije smanjuju plodnost i preživljavanje embriona u narednim leglima. Evo na šta treba paziti. Pravilna ishrana krmača tokom laktacije je neophodna za održavanje optimalne reproduktivne efikasnosti, posebno tokom leta kada su temperature izuzetno

Detaljnije »
0
  0
  Pregled korpe
  Vaša korpa je praznaNazad na Prodavnicu