Govedarstvo

Mlečne krave

Izazovi sa kojima se morate suočiti kao proizvođač hrane postaju sve raznovrsniji. Sa jedne strane, postoji potreba za održivom, ekonomičnom proizvodnjom mleka. Sa druge strane, pitanje kako možete da iskoristite najnovija nutritivna i fiziološka saznanja da donesete prave odluke u ishrani. Potreba za većim učinak vaših mlečnih krava se neprestano povećava. Zbog toga je snabdevanje adekvatnim hranjivim materijama važnije nego ikad. Naši proizvodi koncepta za mlečne krave sa kompleksom funkcionalnih aktivnih sastojaka, u rezultatima ishrane premašuju vaša očekivanja i ciljeve.

Ishrana goveda

Jedan od najznačajnijih aspekata svake farme je ishrana. Osnovni proces svake stočarske proizvodnje iz kojeg se dobijaju krajni proizvodi (meso, mleko, jaja) u najvećoj meri zavisi od kvalitetne ishrane. Ishrana presudno određuje i efikasnost i ekonomičnost same farme budući da ima veliki uticaj na zdravlje i iskorišćenje genetskog potencijala životinja.

Choose farm size

 • 1-25

 • 25-50

 • 50+

Za uspešnost farme potrebno je obratiti pažnju na sledeće:

Ishrana po proizvodnim fazama

Trošak hrane zauzima oko 40% (neretko i više) svih troškova u proizvodnje mleka. Iz toga proizlazi jasan zaključak da optimizacija ishrane predstavlja jednu od najvećih mogućnosti snižavanja  troškova na farmi mlečnih krava.

Proizvodnja kvalitetnih silaža

Osnovni obrok predstavlja značajnu komponentu ishrane mlečnih krava i drugih kategorija goveda. Zbog toga je od izuzetne važnosti kvalitet silaže. A samo najbolji kvalitet hrane dovodi do velikog unosa hrane, a samim tim i do najboljih performansi i zdravlja životinja.

Analiza kvaliteta i komponenti obroka

Savremene metode i laboratorijske analitike krmiva i elektronskog sastavljanja obroka omogućile su izuzetno povećanje efikasnosti korišćenja uobičajenih vrsta hrane.

Kontrola obroka

Precizna ishrana zasnovana je na poznavanju karakteristika krmiva. Precizna kontrola oborka omogućuje hranjenje mlečnih krava sa minimalnim odstupanjem realizovane proizvodnje u odnosu na projektovanu proizvodnju.

Ostani u toku

Najnovije vesti

Vesti i blog
Sano zapošljava u Valjevu

Tražimo prodavca u 20. jubilarnoj Agrotehnika prodavnici u Valjevu! Nova prodavnica u Valjevu, deo lanca prodavnica Agrotehnika, u okviru kompanije Sano, otvara vrata! Tražimo posvećenog i komunikativnog radnika koji će se pridružiti našem timu. Opis radnog mesta: Rad sa kupcima unutar maloprodajnog objekta...

Novosti

Sano Agrat Institut – prvih 7 meseci postojanja Farma svinja „Sano Agrar Institut“ je istraživačko-razvojni centar Sano grupe, gde se poseban naglasak stavlja na istraživanje i dalji razvoj hrane za svinje. Farma je kapaciteta 1.250 rasplodnih krmača, a glavni cilj je proizvodnja i...

Blog

Kako hraniti dojne krmače po vrućinama? Dokazano je da nekvalitetni obroci i nedovoljno snabdevanje hranljivim materijama tokom laktacije smanjuju plodnost i preživljavanje embriona u narednim leglima. Evo na šta treba paziti. Pravilna ishrana krmača tokom laktacije je neophodna za održavanje optimalne reproduktivne efikasnosti,...

 • Drugi o nama

  “Sano koncept za proizvodnju mleka uz Afi Act II sistem -farma Mužlai”

  Saznaj više
 • Drugi o nama

  “Poboljšanje reprodukcije krava uz Afi Act II sistem na farmi Harald Konečnik”

  Learn more
 • Drugi o nama

  “Proizvodnja mleka uz Sano koncept ishrane na farmi Jakovljević Milovan”

  Learn more
 • Drugi o nama

  “Sano koncept - AfiAct II sistem na farmi Vićo Simić”

  Learn more
  0
   0
   Pregled korpe
   Vaša korpa je praznaNazad na Prodavnicu