Govedarstvo

Tov junadi

Osnova ekonomičnog tova bikova sa zdravim životinjama visokog učinka je visokokvalitetna ishrana. Za optimalno iskorišćavanje hrane i veliki dnevni prirast Sano koncept proizvoda je pravi izborsvake uspešne farme.

Ishrana junadi

Jedan od najznačajnijih aspekata svake farme je ishrana. Osnovni proces svake stočarske proizvodnje iz kojeg se dobijaju krajni proizvodi (meso, mleko, jaja) u najvećoj meri zavisi od kvalitetne ishrane. Ishrana presudno određuje i efikasnost i ekonomičnost same farme budući da ima veliki uticaj na zdravlje i iskorišćenje genetskog potencijala životinja.

Choose farm size

 • 1-25

 • 25-50

 • 50+

Za uspešnost farme potrebno je obratiti pažnju na sledeće:

Tov junadi je grana stočarstva koja ima za cilj proizvesti kvalitetno juneće meso za zadovoljenje prehrambenih potreba stanovništva i omogućiti zaradu proizvođaču.

Proizvodnja kvalitetnih silaža

Osnovni obrok predstavlja značajnu komponentu ishrane mlečnih krava i drugih kategorija goveda. Zbog toga je od izuzetne važnosti kvalitet silaže. A samo najbolji kvalitet hrane dovodi do velikog unosa hrane, a samim tim i do najboljih performansi i zdravlja životinja.

Analiza kvaliteta i komponenti obroka

Savremene metode i laboratorijske analitike krmiva i elektronskog sastavljanja obroka omogućile su izuzetno povećanje efikasnosti korišćenja uobičajenih vrsta hrane.

Kontrola obroka

Precizna ishrana zasnovana je na poznavanju karakteristika krmiva. Precizna kontrola oborka omogućuje hranjenje mlečnih krava sa minimalnim odstupanjem realizovane proizvodnje u odnosu na projektovanu proizvodnju.

Ostani u toku

Najnovije vesti

Blog
sano ishrana dojne krmače leti

Kako hraniti dojne krmače po vrućinama? Dokazano je da nekvalitetni obroci i nedovoljno snabdevanje hranljivim materijama tokom laktacije smanjuju plodnost i preživljavanje embriona u narednim leglima. Evo na šta treba paziti. Pravilna ishrana krmača tokom laktacije je neophodna za održavanje optimalne reproduktivne efikasnosti,...

Vesti i blog

6 Koraka pripreme objekta za useljenje svinja Preventiva protiv afričke kuge Preporuke stručnjaka Kvalitetno čišćenje je prvi korak u svim zoohigijenskim programima modernih svinjarskih sistema u svrhu redukcije i transfera bolesti i održavanja proizvodnje na visokom nivou. Procedura čišćenja, iako jednostavna radna operacija...

Blog

Sano tehnologija siliranja trava Cilj siliranja trava je da se dobije silaža sa visokim sadržajem energije po kilogramu suve materije, maksimalno očuvanim kvalitetom proteina, bez znakova kvarenja, prijatnog mirisa i ukusa za životinje Siliranje je oblik konzerviranja biljaka bez prisutnosti kiseonika uz pomoć...

 • Drugi o nama

  “Sano koncept za proizvodnju mleka uz Afi Act II sistem -farma Mužlai”

  Saznaj više
  YouTube video
 • Drugi o nama

  “Poboljšanje reprodukcije krava uz Afi Act II sistem na farmi Harald Konečnik”

  Learn more
  YouTube video
 • Drugi o nama

  “Proizvodnja mleka uz Sano koncept ishrane na farmi Jakovljević Milovan”

  Learn more
  YouTube video
 • Drugi o nama

  “Sano koncept - AfiAct II sistem na farmi Vićo Simić”

  Learn more
  YouTube video
  0
   0
   Pregled korpe
   Vaša korpa je praznaNazad na Prodavnicu