Govedarstvo

Tov junadi

Osnova ekonomičnog tova bikova sa zdravim životinjama visokog učinka je visokokvalitetna ishrana. Za optimalno iskorišćavanje hrane i veliki dnevni prirast Sano koncept proizvoda je pravi izborsvake uspešne farme.

Ishrana junadi

Jedan od najznačajnijih aspekata svake farme je ishrana. Osnovni proces svake stočarske proizvodnje iz kojeg se dobijaju krajni proizvodi (meso, mleko, jaja) u najvećoj meri zavisi od kvalitetne ishrane. Ishrana presudno određuje i efikasnost i ekonomičnost same farme budući da ima veliki uticaj na zdravlje i iskorišćenje genetskog potencijala životinja.

Choose farm size

 • 1-25

 • 25-50

 • 50+

Za uspešnost farme potrebno je obratiti pažnju na sledeće:

Tov junadi je grana stočarstva koja ima za cilj proizvesti kvalitetno juneće meso za zadovoljenje prehrambenih potreba stanovništva i omogućiti zaradu proizvođaču.

Proizvodnja kvalitetnih silaža

Osnovni obrok predstavlja značajnu komponentu ishrane mlečnih krava i drugih kategorija goveda. Zbog toga je od izuzetne važnosti kvalitet silaže. A samo najbolji kvalitet hrane dovodi do velikog unosa hrane, a samim tim i do najboljih performansi i zdravlja životinja.

Analiza kvaliteta i komponenti obroka

Savremene metode i laboratorijske analitike krmiva i elektronskog sastavljanja obroka omogućile su izuzetno povećanje efikasnosti korišćenja uobičajenih vrsta hrane.

Kontrola obroka

Precizna ishrana zasnovana je na poznavanju karakteristika krmiva. Precizna kontrola oborka omogućuje hranjenje mlečnih krava sa minimalnim odstupanjem realizovane proizvodnje u odnosu na projektovanu proizvodnju.

Ostani u toku

Najnovije vesti

Blog
toplotni-stres-kod-svinja

Toplotni stres kod svinja Kako da postignem visoke proizvodne rezultate uprkos vrućini? Za razliku od ljudi, svinje se ne mogu znojiti. Iz tog razloga je važno da postoji mogućnost njihovog rashlađivanja, kao i preduzimanje drugih mera zaštite svinja u slučaju visoke temperature. Toplotni...

Novosti

1. kupi okruglo tonu i nadaj se poklonu! Za 1000 kg Protamino Premium – 1 vreća (25 kg) istog proizvoda gratis Za 1000 kg Protamino Premium Forte – 1 vreća (25 kg) istog proizvoda gratis Za 1000 kg Protamino Piggi – 1 vreća...

Novosti

Cene svinja na svetskim berzama za 36. nedelju PRASAD EZG 25 kg (DE) – 20 € SPF 30 kg (DK) – 28,24 € TOVLJENICI (kg živa vaga) DCA Beursprijs 2.0 (NL) – 1,24 €

 • Drugi o nama

  “Sano koncept za proizvodnju mleka uz Afi Act II sistem -farma Mužlai”

  Saznaj više
  YouTube video
 • Drugi o nama

  “Poboljšanje reprodukcije krava uz Afi Act II sistem na farmi Harald Konečnik”

  Learn more
  YouTube video
 • Drugi o nama

  “Proizvodnja mleka uz Sano koncept ishrane na farmi Jakovljević Milovan”

  Learn more
  YouTube video
 • Drugi o nama

  “Sano koncept - AfiAct II sistem na farmi Vićo Simić”

  Learn more
  YouTube video
  0
   0
   Pregled korpe
   Vaša korpa je praznaNazad na Prodavnicu