Robot

Sve je veći nedostatak kvalitetne i pristupačne radne snage. Potreba za sve većim nivom efikasnosti, nižim troškovima i fleksibilnijim stilom života, pokrenula je farmere širom sveta da se upute u hrabri novi svet robotske muže.

Sveobuhvatni pristup proizvodnji mleka, prilagođen Vašim jedinstvenim uslovima i potrebama.

robot-M²erlin-merlin-sano
krava-u-boksu-robot-M²erlin-merlin-sano

M²erlin

M²erlin je robot kompanije Fullwood Packo za automatizovanu mužu, prilagođen kravama i visokoj proizvodnji mleka. Predstavnik je 7. generacije robota, u kojima se preko 20 godina duge tradicije nude najinovativnija i najefikasnija rešenja robotizovane muže. U svaki proizvod uloženi su dragoceno iskustvo i stručnost sa ciljem da se omogući najbolje iskustvo za krave i što efikasnija muža.

M²erlin svojom gotovo nečujnom električnom rukom, HMI ekranom osetljivim na dodir i jedinstvenim K-sistemom kretanja krava čini mužu tihom i bez stresa, sa slobodnim pristupom i lakim kretanjem krava. M²erlin Vam omogućava lakši uvid u proces muže svojim intuitivnim ekranom osetljivim na dodir i mobilnom aplikacijom.

Bez obzira na veličinu Vaše farme, M²erlin nudi potpunu fleksibilnost i dosledne rezultate. U opciji prilagođenoj komforu krava, M²erlin se odlikuje busnim dizajnom i dugotrajnošću, sa prihvatljivim nivoom održavanja.

Šta sve to znači? M²erlin olakšava mužu i kravama i njihorovim farmerima. Tiho i opušteno okruženje koje kreira M²erlin čini mužu mirnijom za Vaše krave, a unosnijom za Vas.

Kretanje krava

M²erlin garantuje punu fleksibilnost počev od instalacije pa tokom svake faze muže. Integrisani sistem prometa krava omogućava da svaka krava uđe i izađe iz robota za mužu na dva različita načina: bilo pravo ili sa strane pre izdvajanja u različite grupe. Sve ovo je moguće bez posebnih selekcionih kapija i može se smestiti u svaku štalu zahvaljujući svojoj kompaktnosti, čineći izdvajanje krava lakšim nego ikad pre.

Naši M²erlin roboti se proizvode u skladu sa Vašim potrebama. Osiguravamo praktično i upotrebljivo rešenje za mužu, prilagođeno Vama.

sano-M²erlin-robot-k-flow-kretanje-krava
SANO M²erlin kretanje u krava

Slobodan pristup robotu

Slobodno kretanje krava je lako i jednostavno implementirati u svaku štalu. M²erlin K-sistem kapija to čini još lakšim. Slobodan pristup robotu Vašim kravama daje punu slobodu izbora bez ograničenja.

Pogodnosti uključuju:

 • Optimalni komfor krava
 • Manju potrebu za ogradama
 • Najjeftinije i najjednostavnije rešenje.
sano-M²erlin-robot-k-sistem-kretanje-krava
M²erlin K-sistem kapija

Zašto izabrati M²erlin?

Lako za korišćenje

HMI ekran osetljiv na dodir (interakcija čovek-mašina) omogućava Vam da pristupite važnim podacima i daje jasan prikaz trenutnog statusa mašine u svakoj fazi muže.

Efikasnost

M2erlin je fokusiran na energetsku efikasnost sa niskom potrošnjom u svakom trenutku. Mali broj pokretnih delova takođe snižava troškove održavanja. Rezultat je efikasna muža uz smanjenje troškova.

sano-m²erlin-robot

Tiha električna ruka

M2erlin robotska ruka pogonjena je elektromotorom, nekompresovanim vazduhom – što čini rad tišim i opuštenijim za krave tokom muže. Tiho okruženje znači bolju mužu uz lakše opažanje svakog neprirodnog ponašanja. Ruka je takođe nevidljiva za kravu, tako da se muža odvija u još mirnijem i produktivnijem okruženju. Prvotelkama, kao i drugim kravama koje se lako uznemire, ovo jedinstveno mirno i tiho okruženje olakšava mužu a Vama olakšava rad.

Robusna izvedba

Muža koja traje. Sistem M2erlin izveden je od nerđajućeg čelika najvišeg kvaliteta, za robusnu i pouzdanu mužu koja će ostati pouzdana i produktivna u dolazećim godinama.

Hranilica

Efikasnost je kod sistema M2erlin ključna. Jedinstven dizajn garantuje da se hranilica otvara samo tokom muže. Time se povećava brzina izlaska, što za rezultat ima veću izmuženu količinu mleka po robotu po danu

Visoki komfor

Kravi kojoj je udobno je produktivna. Obuka novih junica za korišćenje robota je jednostavna i neposredna. Krava je opuštena usled otvorene strukture boksa i ostaje u kontaktu sa stadom u svakom trenutku.

Udoban, prostran boks kreiran sa razlogom da svaka krava ostane opuštena dok čeka da bude pomužena. „Teksas“ kapija omogućava prirodan i neforsiran ulaz, tako da sve krave mogu da uđu bez teškoća. Ruka ostaje zatvorena u robotu radi postizanja maksimalne udobnosti i bezbednosti operatera, bez isturenih delova.

Da pojednostavimo, M2erlin je udoban za krave, obezbeđujući  najbolje okruženje za mužu uz postizanje visokih količina mleka.

Smeštaj u nove i postojeće objekte​

Vaše potrebe stavljamo na prvo mesto.

Odnos sa farmerima predstavlja prioritet za našu kompaniju. Naše tehničko osoblje obučeno je i u potpunosti poznaje sve proizvode i rešenja i spremno je da to znanje stavi u Vašu službu. Bilo da imate kratko pitanje ili želite da potpuno razmotrite opcije koje su Vam na raspolaganju, mi smo tu da Vam pružimo podršku svakog dana.

Naši savetnici će Vam rado pomoći u pronalaženju optimalnog rešenja za Vašu štalu. Blisko sarađujemo sa farmama preko 30 godina.  Naše iskustvo Vam stoji na raspolaganju.

Naš tehnički tim posvećen je zdravlju muznih krava u meri u kojoj ste to i Vi. Kada Vam to bude najpotrebnije, bićemo spremni da Vam pomognemo.

laka-upotreba-M²erlin-robota

HMI

M²erlin čini upravljanje mašinom lakšim nego ikad pre. Intuitivan ekran je lak za upotrebu sa jednostavnim prikazom ikonica, ažuriranjem i relevantnim informacijama na dodir prsta.

Radi boljeg uvida, pristupite ključnim elementima, uključujući: 

 • Aktuelni status muže
 • Protok mleka po svakoj četvrti
 • Status robota.

HMI ekran dizajniran je u saradnji sa farmerima

Fokus je na lakoći korišćenja. Sa svega nekoliko klikova možete da: 

 • pristupite detaljnim informacijama o kravi koja je trenutno u boksu
 • pristupite detaljnim informacijama o tekućoj muži (po četvrtima)
 • lako upravljate robotom
 • vidite i pregledate detalje statusa i istorije rada sa robotom.

Osigurana je muža bez stresa. Ostvarite veću kontrolu nad Vašim kravama u svakoj fazi muže bez da ih uznemiravate, radi veće proizvodnje i bolje produktivnosti.

Izdvajanje mleka

Ne dopustite da mleko neodgovarajućeg kvaliteta bude problem. M²erlin roboti su opremljeni sa jedinicom za razdvajanje mleka. Ova jedinica automatski preusmerava kolostrum, kontaminirano ili mleko pod karencom. Postoji mogućnost izdvajanja mleka u 3 ili 5 kanti, zavisno od Vaših potreba.

Mleko svake krave će biti automatski izdvojeno u zasebnu kantu. Nakon toga sistem se ispire, tako da može da počne sledeća muža

Sistem upravljanja

Upravljajte mužom na efikasniji način uz uštedu na vremenu. Softver za upravljanje stadom, Crystal, omogućava punu kontrolu nad mužom, ishranom, izdvajanjem, kao i bolji uvid u zdravlje i plodnost krava.

 Crystal Vam omogućava da sastavite listu krava kojima je potrebna posebna pažnja samo jednim klikom, sa opcijom prilagođavanja izveštaja vezanim za stado, uključujući vođenje lagera lekova, planove i individualne krive ishrane. Softver koji je lak za korišćenje ubrzava i pojednostavljuje izdvajanje krava. 

MerlinView

Alat za svakodnevnu kontrolu Vašeg sistema i krava, sve na jednom mestu. Samo jednim pogledom, pristupite informacijama koje Vam pokazuju kako sistem radi, kao i da li su performanse Vaših krava u skladu sa očekivanjima.

MerlinView, kome se može pristupiti preko računara, tableta i pametnih telefona, omogućava Vam potpun uvid u Vaše muzno okruženje. Pogledajte broj pomuženih krava, ukupnu proizvodnju po robotu, kvalitet muže i kvalitet pranja jednim klikom. Predstavlja pametan način za postizanje dobrog kvaliteta mleka i čuvanje zdravlja krava.

 Detaljni podaci o sistemu i kravama dostupni su na zahtev. Lako utvrđivanje koja četvrt zahteva veću pažnju ili koji deo robota zahteva bliže posmatranje.

MerlinView je savršen alat za veću kontrolu i Vašeg stada i sistema, koji mužu čini produktivnijom i lakšom za upravljanje. 

Svi prikupljeni podaci se čuvaju za potrebe analize, ali ostaju u Vašem vlasništvu radi osiguranja potpune privatnosti. Rezultat? Sistem koji daje riznicu informacija o Vašim kravama i proizvodnji i alati za postizanje veće efikasnosti. To je praktičan pristup za farme koje teže da na najbolji način iskoriste svoje podatke.

Prilagodljiv tako da odgovara Vašim jedinstvenim zahtevima.

Informacije o trenutnom statusu M²erlina

 • Koja krava se muze?
 • Koji je status robota?

              Npr. čekanje na krave, predtretmani, muža, puštanje krave

 • Podaci po kravi: očekivana količina mleka, sastav mleka, količine dodeljene hrane.

Dnevna kontrolna statistika za M²erlin

 • Provere čišćenja
 • Performanse postavljanja sisnih čaša i količine mleka za krave
 • Broj muža
 • Kvalitet muže (% mleka u prva dva minuta)
 • Ukupan broj poseta
 • Slobodno vreme M²erlina.

Krave pomužene u proteklih nekoliko sati

MerlinView automatski identifikuje sve krave prilikom muže tokom perioda od nekoliko sati. Svi eventualni problemi Vam se odmah predočavaju.

MerlinView-aplikacija-za-kontrolisanje-krava

Opšti podaci o menadžmentu

Ovi opšti podaci daju širi uvid o isporučenom mleku u fabriku i o troškovima koncentrata. MerlinView Vam omogućava veću kontrolu.

Aplikacija M²erlinInfo

M²erlinInfo je aplikacija koja omogućava pametnije upravljanje farmom, gde god da se nalazite. Od potpunog rezimea podataka o farmi do pristupa podacima o pojedinačnim kravama, M²erlinInfo daje Vam pristup podacima u realnom vremenu o učinku M²erlin sistema u bilo kom trenutku sa bilo koje lokacije.

 • Merenje produktivnosti krava
 • Praćenje efikasnosti krava
 • Maksimalno poboljšanje usklađenosti života i rada Vaših radnika.

Aplikacija M²erlinInfo app omogućava korisnicima da pristupe trenutnim podacima, kao i istoriji evidencije muže za svaku kravu, ili stada u celosti. Pogledajte korisne parametre kao što su količina mleka, broj i trajanje muža po danu i vreme poslednje muže.

Poređenje prosečnih vrednosti 10-dnevnog i 24-časovnog prinosa za bolje merenje produktivnosti. Ostvarite bolji uvid u proces muže kako biste se informisali radi donošenja kvalitetnih odluka u hodu, bilo po pojedinačnim kravama ili uzimajući u obzir celo stado.

Aplikacija M²erlinInfo se može koristiti za podešavanje alarma i upozorenja na potencijalne probleme – bilo za uređaj za mužu ili za pojedinačnu kravu – i omogućava lak pristup evidenciji pranja i planovima održavanja, kako biste bili mirni znajući da Vaši M²erlin sistemi rade kako treba.

Aplikacija M²erlinInfo takođe upozorava na bilo koja odstupanja u odnosu na vreme postavljanja i količinu pomuženog mleka u prve dve minute, dajući Vam vreme da preduzmete potrebne radnje.

Aplikacija M²erlinInfo se može u celosti prilagoditi. Izaberite koje vrste obaveštenja i kada želite da primate. Aplikacija se može podesiti i da ostane nečujna tokom određenog perioda koji određuje korisnik tako da se osoblje koje nije na dužnosti ne uznemirava.

uređaj-za-aplikaciju-M²erlinInfo

Napredni senzori

FullQuest

Kao što je slučaj sa svakom farmom, i svaka krava je jedinstvena. Naši sofiticirani uređaji u stanju su da prepoznaju zdravstvene probleme svake krave, tokom svake muže. Uređaj FullQuest 4QC precizno meri provodljivost po svakoj četvrti vimena kako bi detektovao mastitis, tako da možete da preduzmete preventivne radnje radi zaštite zdravlja kao i radi postizanja visokog nivoa produktivnosti Vašeg stada.

AfiCollar

Pratite svoje krave gde god da se nalazite. Nošenjem ovih pametnih okovratnika sa svake krave se bežično emituju informacije o pojavi estrusa, kao i o zdravstvenom statusu na Vaš računar, laptop, mobilni telefon ili tablet. Na taj način ste u stanju da registrujete bilo kakve zdravstvene probleme čim se pojave, kao i da osiguravate reprodukciju krava na visokom nivou s ciljem povećanja proizvodnje mleka.

FullCount

Odredite broj somatskih ćelija lako kao deo sistema robotske muže, obezbeđujući visoki kvalitet mleka u laktofrizu. Rad u kombinaciji sa FullQuest i CrystalLab, FullCount omogućava važne informacije o zdravlju krava dajući Vam mogućnost da vrlo rano prepoznate probleme i farmu učinite profitabilnijom. 

CrystaLab

CrystaLab predstavlja laboratoriju za analizu mleka. Ona precizno meri komponente mleka tokom svake muže bez dodavanja bilo kog reagensa. Na taj način kontinuirano dobijate ažurne podatke o nivoima masti, proteina i laktoze za svaku mužu, uz upozorenja u slučaju detekcije krvi. Ove analize čine mogućim rano detektovanje metaboličkih poremećaja poput acidoze buraga i ketoze, tako da možete brzo da reagujete i ograničite gubitak mleka i očuvate zdravlje Vaših životinja.

AfiAct II

Najprecizniji uređaj za detekciju estrusa na tržištu. AfiAct II ne samo da detektuje da li su Vaše krave spremne za osemenjavanje, već nadzire komfor životinja, kroz merenje vremena odmaranja krava. Nadalje, donosi korisne informacije poput onih o optimalnom intervalu telenja, kao i uvide u komfor životinja na Vašoj farmi.

AfiAct-II-za-detekciju-estrusa AfiAct II
AfiAct II - uređaj za detekciju estrusa

Streampulse

Izmuzeno vime podrazumeva veći prinos mleka i sprečavanje razvoja mogućih bolesti vimena usled nepotpune muže. Streampulse tehnologija muže – koja je sastavni deo svakog M²erlin sistema – to čini mogućim. Streampulse stvara duži mlečni stub nego konvencionalne tehnike muže, što za rezultat ima niži vakuum u sisnoj čaši tokom perioda odmora u odnosu na tradicionalne metode. 

Time se čuva integritet sisa i sisnog kanala, sprečava pojava hiperkeratoze i prstenova na bazama sisa, dok je evakuacija mleka brza i potpuna što kao rezultat osigurava savršenu mužu.

Streampulse omogućava mišićnim vlaknima koji okružuju sekretorne ćelije mlečne žlezde, koje mogu da rade samo kraći vremenski period, da istisnu celokupnu količinu mleka do cisterne vimena. Zbog toga se u prva dva minuta muže postiže 50 % namuženog mleka iz vimena. Kada se vime u potpunosti pomuze, postiže se veća količina mleka. Krajnji rezultat su zdravo vime i zdrave krave.

Streampulse tehnika muže osigurava više mleka u laktofrizu, dok istovremeno unapređuje zdravlje Vaših krava.

0
  0
  Pregled korpe
  Vaša korpa je praznaNazad na Prodavnicu